"Optimale benutting van het eiwitrijke najaarsgras"


 

Optimale benutting van het najaarsgras


Door een relatief warme herfst is er over het algemeen nog sprake van een bovengemiddelde grasgroei. Om uw graslandproductie zo optimaal mogelijk te benutten en de grasmat met een juiste lengte de winter in te laten gaan, ligt het maaien van dit gewas voor de hand. Goed inkuilen en conserveren is daarbij echter een forse uitdaging. De dagen korten qua lengte, er sprake is van wisselvallig weer en het suikergehalte (voor een goede conservering) valt tegen. Ook speelt op sommige plaatsen mee dat het erf vol begint te raken voor een goede opslag van rijkuilen of balen.
 

Om toch zo goed mogelijk het grasgewas, wat vaak rijk is aan eiwit te benutten, is Grasdrogen een goede oplossing. Loonbedrijf H.A.B.O. biedt u dit in samenwerking met Drogerij Timmermans aan.
 

Enkele voordelen van Grasdrogen zijn:

  • Najaarsgras is rijk aan eiwit, wat op dit moment een dure grondstof is. Door grasdrogen creëert u een Grasbrok met een hoogwaardig (bestendig) eiwit, waardoor u kunt besparen op de dure aanschaf van bijvoorbeeld Soja en Raap.
  • Er is sprake van minimale verliezen door een korte veldperiode (maaien, harken, hakselen) en geen conserveringsverliezen, waardoor de voerderwaarde hoger is als het inkuilproces.
  • Het gedroogde product wordt bij u thuisbezorgd, waarbij het krachtvoer van uw eigen land betreft en hierdoor geen aanvoer van mineralen!
  • Uw grasland ligt er weer uitstekend bij voor een goede groeistart in het voorjaar.


Heeft u interesse en zou u graag meer informatie willen hebben, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 06-50623657 of info@loonbedrijfhabo.nl

Met vriendelijke groet,

Helmoed Boom

H.A.B.O. Noordeloos B.V.

Minkeloos 10a

4225 SP Noordeloos

Mobiel: 06-50623657

Kantoor: 0183-582207

Fax: 0183-581707

Website: www.loonbedrijfhabo.nl

H.A.B.O. Noordeloos B.V.
Minkeloos 10a
4225 SP Noordeloos
t. 0183 - 58 22 07
f. 0183 - 58 17 07
e. info@loonbedrijfhabo.nl
i. www.loonbedrijfhabo.nl

Niet meer geïnteresseerd in onze nieuwsbrief? Schrijf u hier uit.
Powered by AcyMailing