Van ruwvoer naar eigen krachtvoer!


 

Van ruwvoer naar eigen krachtvoer!

Aan hoeveelheid gewonnen gras is dit jaar over het algemeen geen gebrek; veel kuilplaten liggen vol en de grasgroei is nog niet stil komen te staan. Benutting van dit gras is hierbij echter wel het kernwoord!

Het winnen van krachtvoer van eigen land is daarbij een goede mogelijkheid, namelijk in de vorm van het maken van Grasbrok. Met een juiste bemesting en door het gras in een niet al te lang groeistadium te maaien, kan een hoogwaardig product worden verkregen in de vorm van Grasbrok. Dergelijke Grasbrok kan het aankopen van mengvoeders en de grondstof Soja fors reduceren. H.A.B.O. Noordeloos biedt deze mogelijkheid aan en zorgt voor u dat dit hele proces logistiek goed zal verlopen.

De voordelen van grasbrok op een rij:

  • Door de temperatuur-behandeling wordt een groot deel van het onbestendige eiwit (OEB) omgezet naar bestendig eiwit (DVE); ideaal voor een goede benutting van het eiwit uit uw herfstgras op rantsoenniveau en een goede compensatie van sojagebruik;
  • Door de gunstige calcium-fosfor verhouding (2:1) heeft grasbrok een gunstige invloed op het voorkomen van melkziekte en andere spijverteringsstoornissen;
  • Door het droogproces is grasbrok vrij van ziektekiemen (para-tbc) en onkruidzaden;
  • U wint krachtvoer van eigen bedrijf! Naast een ideëel beeld, is dit ook nog eens positief voor uw mineralenbalans, met mogelijk een positieve invloed op de af te voeren hoeveelheid mest;
  • Arbeidsbesparing; maaien, harken en hakselen en vervolgens krijgt u de grasbrok in bulk, bigbags of zakken terug geleverd.

Doordat het droogproces volledig beheerst is en GMP+ geborgd, krijgt u als veehouder gegarandeerd uw eigen product in gedroogde vorm terug. Naast Grasbrok is het ook mogelijk om uw gras te laten drogen tot hooi, welke vervolgens in vierkante pakken wordt terug geleverd. Een zeer fris en smakelijk product voor uw kalveren of toe te voegen als smakelijk en bestendig product in uw rantsoen voor uw melkkoeien.

Mocht bovenstaande uw interesse hebben gewekt, neem dan voor verdere informatie, analyse en kostenberekening gerust contact op met Hessel van der Meer op (06) 13 40 99 15 of via hessel@loonbedrijfhabo.nl.

H.A.B.O. Noordeloos B.V.
Minkeloos 10a
4225 SP Noordeloos
t. 0183 - 58 22 07
f. 0183 - 58 17 07
e. info@loonbedrijfhabo.nl
i. www.loonbedrijfhabo.nl

Niet meer geïnteresseerd in onze nieuwsbrief? Schrijf u hier uit.
Powered by AcyMailing